KOKTEYL VƏ İÇKİLƏRİN HAZIRLANMA TEXNOLOGİYASI
Müəlliflər: Allahverdiyeva Rəsmiyyə, Axundov Camalətdin
Nəşr ili: 2009
Qısa məlumat:
 
Mündəricat

Fəsil 1.
   1. Qarışıq içkilər haqqında ümumi məlumat
   2. İctimai iaşə müəssisələri ilə tanışlıq
   3. Barların yaranması tarixi
   4. Məhsulların satışı və buraxılması çeşidinə görə barların təsnifatı

Fəsil 2. Kokteyllərin hazırlanmasında istifadə edilən əsas alkoqollu içkilərin xarakteristikası
   Kokteyllərin hazırlanması

Fəsil 3. Kokteyl hazırlanan zaman yumşaldıcı-tənzimləyici tərkiblərin xarakteristikası
   1. Ətirləndirici qrup (vermut)
   2. Siroplar, onların növləri və hazırlanması (şəkər siropu, qrenadin, limon, por¬ta¬ğal, mandarin siropu, moruq və çiyələk siropu, qəhvəli, mixəkli və vanilli sirop, albalı siropu)
   3. Emulqator qrupu (süd, qaymaq, yumurta)
   4. Ətirli dadlı komponentlər (likör, krem, şirin şərablar, meyvə araqları)

Fəsil 4. Kokteyllərin hazırlanmasında doldurucu kimi istifadə edilən əsas alkoqollu və alkoqolsuz içkilərin xarakteristikası
   1. Şampan şərablarının növləri və hazırlanması
   2. Qazlaşdırılmış içkilər
   3. Mineral sular. Meyvə-tərəvəz şirələri
   4. Pivələr. Onların tərkibindəki spirtin miqdarı və istifadəsi

Fəsil 5. Kokteyllərin hazırlanması zamanı istifadə edilən müvafiq komponentlərin xarakteristikası
   1. Buz – əsas komponent
   2. Əturləndirici dadvericilər

Fəsil 6. Qarışıq içkilərin (kokteyllərin) hazırlanması texnologiyasının əsasları
   1. Kokteyllərin təyinatı və yaranması tarixinə bir nəzər
   2. Qarışıq içkilərin hazırlanma üsulları (bar stəkanı, mikser, şeyker və s.)
   3. Şeykerdə və mikserdə qarışıq içkilərin hazırlanması
   4. Kokteyllərin bəzədilməsi və süfrəyə verilməsi
   5. Qarışıq içkilərin və kokteyllərin istifadəsində bakal və badələr

Fəsil 7. Alkoqolsuz içkilərin hazırlanması texnologiyası
   1. Kvasların hazırlanması və təqdim edilməsi
   2. Morsların hazırlanması və təqdim edilməsi
   3. Krüşonların hazırlanması və təqdim edilməsi
   4. Südlü içkilərın hazırlanması və təqdim edilməsi
   5. Dondurma ilə içkilərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   6. Frappenin hazırlanması və təqdim edilməsi
   7. Fizlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   8. Koblerlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   9. Culerlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   10. Qaymaqlı kokteyllərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   11. Fliplərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   12. Punşların hazırlanması və təqdim edilməsi

Fəsil 8. Tənzimləyici və sərinləşdirici içkilərin hazırlanması və təqdimatı
   1. Haybolun hazırlanması və təqdim edilməsi
   2. Rikkinin hazırlanması və təqdim edilməsi
   3. Kollinzlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   4. Fizlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   5. Deyzlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   6. Slinqlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   7. Kulerlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   8. Culeplərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   9. Sanqarilərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   10. Koblerlərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   11. Fikslərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   12. Eq-noqların hazırlanması və təqdim edilməsi
   13. Qroqların hazırlanması və təqdim edilməsi
   14. Toddinn hazırlanması və təqdim edilməsi

Fəsil 9. Qarışıq içkilərin qrup şəklində (soyuq və isti halda) hazırlanması texnologiyası
   1. Punşlarin hazırlanması texnologiyası
   2. Krüşonların hazırlanması texnologiyası
   3. Qlintveynlərin hazırlanması texnologiyası

Fəsil 10. Alkoqollu kokteyllərin hazırlanması texnologiyası
   1. Cinlə hazırlanan kokteyl-aperitivlər
   2. Viski ilə hazırlanan kokteyl-aperitivlər
   3. Araq ilə hazırlanan kokteyl-aperitivlər
   4. Şərablarla hazırlanan kokteyl-aperitivlər
   5. Konyak və brendi əsasında hazırlanan kokteyl-aperitivlər
   6. Rom əsasında hazırlanan kokteyl-aperitivlər
   1. Sauer kokteyllərinin hazırlanması və təqdim edilməsi
   2. Laylı kokteyllərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   3. Qaymaqlı kokteyllərin hazırlanması və təqdim edilməsi
   4. Kordial kokteyllərinin hazırlanması və təqdim edilməsi
   5. Smeş kokteyllərinin hazırlanması və təqdim edilməsi
   6. Flip kokteyllərinin hazırlanması və təqdim edilməsi
   7. Oyster kokteyllərinin hazırlanması və təqdim edilməsi
   8. Frappe və mist
   9. Frozen kokteylləri

Fəsil 11. Kokteyllərin yanında nə verilir
   #

Fəsil 12. İsti içkilərin hazırlanması
   #
 
 

Idarəetmə paneli

İstifadəçi adı:
Şifrə:
Şəxsi kod:

Şifrəni unutmusuz?

Statistika

İstifadəçilər 17212
Məktəblər 6
Qruplar 4
Kitablar 13
Materiallar 56
Testlər 405
İmtahanlar 11
Dərslər 6

Faydalı resurslar

 
ILK-10 Azeri Website Directory
 
 
 
 

Copyright © BakıNəşr 2010. Bütün müəlliflik hüquqları qorunur.