MÜŞTƏRİLƏRƏ XİDMƏTİN TƏŞKİLİ
Müəlliflər: Allahverdiyeva Rəsmiyyə, Axundov Camalətdin
Nəşr ili: 2009
Qısa məlumat: Bu gün restoran biznesi – Azərbaycan iqdisadiyyatının dinamik inkişaf edən sahəsidir. Onun əsas varlığı – peşəkar kadrlardır. Yaxşı təlim almış ofisanta kiçik bir kafedə olduğu kimi, yüksək səviyyəli qəbulda da tələbat var. Bu dərslik sizə keyfiyyətli nəzəri biliklər öyrədib, təcrübə və bacarıqlarinizi artırmaqla yanaşı, bu sahədə necə nailiyyətlər əldə etməyi və ən yaxşı işçilərdən biri olmağı öyrədəcək.
 
Mündəricat

Fəsil 1. Müxtəlif tipli ictimai-iaşə müəssisələrinin xüsusiyyətləri
   Restoranin xarakteristikasi
   1.2. Restoranın ticarət binaları və onların xarakteriztikası
   1.3. İctimai-iaşə müəssisələrinin yerləşdirilmə xüsusiyyətləri
   1. 4 Restoranın idarəetmə strukturu
   1.5. İdarəetmə aparatı işçilərinin hüquq və vəzifələri
   1.6. İstehsalın texnoloji prosesinin xarakteristikası
   1.7. İstehsalat binalarına ümumi tələblər
   1.8. Xidmət üsulları və formaları

Fəsil 2. Qab-qacağin, mətbəx dəstinin, masa ağlarinin hazirlanib qorunmasi
   2.1. Qab-qacağın və mətbəx dəstinin çeşidləri
   2.2. Masa ağlarının (Süfrə və salfetlərin) çeşid və təyinatı

Fəsil 3. Ofisantin iş günü
   3.1. Otağın iş üçün hazırlanması
   3.2. Ofisianta verilən tələblər
   3.3. Ofisiantın peşə xüsusiyyətləri
   3.4. Xidmət personalının geyim forması
   3.5. Ofisiant əməyinin təşkili metodları
   3.6. Ofisiantın fəaliyyətində texniki təhlükəsizlik

Fəsil 4. Süfrənin hazirlanmasi
   4.1. Masaların üstünə süfrələrin salınma qaydaları
   4.2. Qab-qacağın və mətbəx dəstlərinin silinmə üsulları
   4.3. “Servirovka” anlayışı
   4.4. Masanın qabaqcadan hazırlanması
   4.5. Masanın əlavə hazırlanması
   4.6. Salfetlərin bükülməsi üsulları

Fəsil 5. Qonaqlarin qarşilanmasi və masa arxasinda yerləşdirilməsi
   5. 1. Qonaqların qarşılanması

Fəsil 6. Restoranin menyusu
   6.1. Menyunun təyinatı və tərtib edilməsində prinsip
   6.2. Qəlyanaltıların, xörəklərin və içkilərin menyuda ardıcllıqla düzülməsi
   6.3. Menyunun növləri
   6.4. Menyunun bədii tərtibatı

Fəsil 7. Qəlyanalti, yemək və içkilərin kulinar xüsusiyyətləri
   7.1. Sous və qarnirlər
   7.2. Soyuq qəlyanaltılar
   7.3. İsti qəlyanaltılar
   7.4. Şorbalar (Suplar)
   7.5. İsti yeməklər
   7. 6 Şirin yeməklər
   7.7. Un məmulatları
   7.8. İçkilərin xüsusiyyətləri

Fəsil 8. Menyunun, içkilərin və şərab kartlarinin təqdim etmə qaydalari
   8.1. Sifarişin qəbulu və tərtibatı
   8.2. İçkilərin verilmə qaydası
   8.3. Çörək-bulka məmulatlarının süfrəyə verilməsi
   8.4. Qəlyanaltı və yeməklərə məsləhət görülən şərab və araq
   8.5. Alkaqollu içkilərin süfrəyə verilməsi texnikası
   8.6. Şərablarn təsnifatı

Fəsil 9. Yemək və içkilərin verilmə qaydalari
   9.1. Soyuq yeməklərin və qəlyanaltıların süfrəyə verilmə qaydaları
   9.2. İsti qələyanaltıların süfrəyə verilmə qaydası
   9.3. Şorba və isti yeməklərin süfrəyə verilmə qaydaları
   9.4. İstifadə olunmuç qab-qacağln və dəstlərin dəyişdirilməsi
   9.5. Desertin, isti və soyuq içkilərin süfrəyə verilməsi
   9.6. Tütün məmulatının süfrəyə verilməsi

Fəsil 10. Qəbul və banketlərin növləri və onlara xidmət
   10.1. Diplomatik qəbul
   10.2. Rəsmi qəbullar
   10.3. Dəvət
   10.4. Banket növləri, onların xidmət qaydaları
   10.5. Ofisiantların tam xidmət banketi
   10.6. Ofisiantların qismən xidmət banketi
   10.7. Banket-furşet
   10.8. Furşet süfrəsinin bəzədilməsi
   10.9. Banket-furşetin qulluq edilməsi
   10.10. Kokteyl-qəbul
   10.11. Banket-çay
   10.12. Toy şənliyi

Fəsil 11. Restoranda xüsusi xidmət növləri
   11.1. Ekspress-zal
   11.2. Ekspress-masa
   11.3. İsveç stolu
   11.4. Qurultay, konfrans, festival, forum iştirakçılarına xidmət

Fəsil 12. Bar işinin təşkili
   12.1. “Lüks” və əla dərəcəli barlar
   12.2. Birinci dərəcəli barlar
   12.3. Şərab barında işin təşkili
   12.4. Ərzaqların və avadanlıqların yerləşdirilməsi
   12.5. İçəridə qurulmuş avadanlıqlar
   12.6. Bar inventarı
   12.7. Bakal və qədəhlər
   12.8. Müştərilərə xidmət

Fəsil 13. İçkilər haqqında nələri bilmək lazımdır
   13.1. Aperitivlər
   13.2. Süfrə şərabları
   13.3. Desert şərablar
   13.4. Spirt qatılmış şərablar
   13.5. Şampan və digər köpüklənən şərablar
 
 

Idarəetmə paneli

İstifadəçi adı:
Şifrə:
Şəxsi kod:

Şifrəni unutmusuz?

Statistika

İstifadəçilər 17351
Məktəblər 6
Qruplar 4
Kitablar 13
Materiallar 56
Testlər 405
İmtahanlar 11
Dərslər 6

Faydalı resurslar

 
ILK-10 Azeri Website Directory
 
 
 
 

Copyright © BakıNəşr 2010. Bütün müəlliflik hüquqları qorunur.