KULİNARİYA 2
Müəlliflər: Allahverdiyeva Rəsmiyyə, Axundov Cəmalətdin
Nəşr ili: 2009
Qısa məlumat:
 
Mündəricat

XIV fəsil. Xəmirdən hazırlanan məmulat
   Mayalı xəmir
   Adi mayalı xəmir
   Mayalı xəmirin hazırlanması
   Mayalı xəmirdən hazırlanan məmulat
   Pirojki
   Kəsmikli vatruşka
   Kulebyaka
   Ponçik
   Fəsəli
   Oladya
   İçliklərin hazırlanması
   Kələmdən içlik
   Düyüdən içlik
   Balıqdan içlik
   Ətdən içlik
   Mayasız xəmir
   Yağlı şit xəmir
   Adi xəmir
   Qatlama xəmir
   Biskvit xəmiri
   Bişmiş xəmir
   Ev əriştəsi və düşbərə xəmiri
   Qutab
   Boranı qutabı
   Göyərti qutabı
   Xəmirdən hazırlanan məmulat üçün tətbiq edilən yarımfabrikatlar
   Xəmirdən hazırlanan Azərbaycan qənnadı məmulatları

XV fəsil. Azərbaycanın müalicə kulinariyası
   Müalicə iaşəsinin əhəmiyyəti
   Müalicə iaşəsinin vəzifəsi və prinsipləri
   Pəhrizlərin (müalicə masalarının) xarakteristikası
   1 №-li pəhriz
   2 №-li pəhriz
   3 №-li pəhriz
   4 №-li pəhriz
   5 №-li pəhriz
   6 №-li pəhriz
   7 №-li pəhriz
   8 №-li pəhriz
   9 №-li pəhriz
   10 №-li pəhriz
   11 №-li pəhriz
   12 №-li pəhriz
   13 №-li pəhriz
   14 №-li pəhriz
   15 №-li pəhriz
   Məhsulların kulinar emalının xüsusiyyətləri
   Azərbaycanın pəhriz xörəkləri və onların hazırlanma texnologiyası
   Azərbaycan pəhriz xörəklərinin hazırlanmasının resepturası və qısa xarakteristikası
   Duru (1-ci) pəhriz xörəkləri
   Sümük bulyonu
   Vegetarian bulyonu
   Adi ət bulyonu
   Düşbərə
   Sulu xingal
   Parçabozbaş
   Küftəbozbaş
   Azərbaycan dovğası
   Ətsiz dovğa
   Piti
   Şorba
   Kəlləpaça (xaş)
   Duru çığırtma (1-ci variant)
   Duru çığırtma (2-ci variant)
   Ovduq
   Doğramac
   Noxudlu ətli şorba
   Toyuq əti ilə bişirilmiş şorba
   Qovurmabozbaş
   Xəmiraşı
   Umac
   Azərbaycan şorbası
   Sulu dindili küftə
   Əriştəli kartof şorbası
   Bozbaş
   Kartoflu toyuq şorbası
   Düyülü toyuq şorbası
   Südlü sıyıq
   Quru (2-ci) pəhriz xörəkləri
   Buğda bişirilmiş tavakababı
   Qızardılmış tavakababı
   Tavakababı (yumurta ağı ilə bişirilmiş)
   Lüləkabab
   Buğda bişirilmiş lüləkabab
   Lavaşlı lüləkabab
   Kükü
   Kütümdən hazırlanan kükü
   Balıq çığırtması
   İçi doldurulmuş balıq
   Suda bişirilmiş balıq
   Buğda bişirilmiş balıq
   Kələm dolması
   Yarpaq dolması
   Pomidor dolması
   Bibər dolması
   Bozartma
   Turşu qovurmalı plov
   Fisincan plov
   Gürzə
   Şiləplov
   Toyuqlu fisincan plov
   Südlüplov
   Süzmə qatıqlı plov
   Quymaq
   Xəşil
   Şirin plov
   Kişmişli plov
   Şüyüdplov
   Zəfəranplov
   Firni
   Azərbaycan küftəsi (buğda bişirilmiş)
   Turşu qovurma
   Balqabaq qutabı
   Göyərti (turşəng və ispanaq) qutabı
   Ət qutabı
   Süzmə qatıq
   Çığırtma
   Riza-küftə
   Müalicə qidalanmasında milli xörəklərin əhəmiyyəti
   Azərbaycan müalicə xörəklərində işlədilən ədviyyat

XVI fəsil. Avropa mətbəxi. Fransa mətbəxi
   Fransa mətbəxi haqqında məlumat
   Şampinyon sousunda skumbriya
   Durnabalığından frikadel
   Kərəviz kroketləri
   Vineqret sousunda soyuq mərəçüyüd
   Şampinyon sousunda soyuq mərəçüyüd
   Soğan sousu ilə qoyun ətindən kotlet
   Omlet o fin erb – göyərti omleti
   Omlet-sufle
   Fransız soğan şorbası
   Fransız noxud şorbası
   Kok’o ven – şərabda toyuq
   Dovşan ətindən qovurma
   Pendirli Paris deserti
   “Ayoli” cənubi Fransa sarımsaq sousu
   Bordolez sousunun altında xardal və alma sousu ilə mal döşünün əti
   Soğanla kartof
   Soğan püresi
   Pendir şarları
   Kassule – küpədə paxla
   Buyabess – balıq şorbası
   Burqund paxlası
   Savoy üsulu ilə kartof
   Kiş loren
   Elzas üsulu ilə mərcimək
   Elzas tortu
   Savaren

İngiltərə mətbəxi
   İngiltərə mətbəxi haqqında məlumat
   Rostbif
   Yokşir pudinqi
   Dana böyrəyindən zapekenka
   Pendirli omlet
   Uels reybiti – pendirli qızardılmış çörək.
   Kişmişli pudinq
   Konyak sousu
   Şərab sousu
   Çörək sousu
   Kletski və kapers sousu ilə qaynadılmış qoyun əti
   Nanə sousu
   Çemberlen sousu
   Poric – yulaf sıyığı
   Şeperdspay – çoban zapekankası
   Bir boşqabda Lankaşir nahar yeməyi
   Şotland yumurtası
   Şotland yulaf fəsəlisi
   Şotland üsulu ilə siyənək qulyaşı
   Şotland arpa yarması şorbası
   Çayın yanında ingilis tortu
   İngilis şokolad pudinqi
   Mins pay – milad piroqları

Alman mətbəxi
   Alman mətbəxi haqqında ümumi məlumat
   Turş kələm və noxudla donuz ayağı
   Berlin şniseli
   Paxlalı donuz budu
   Döyülmüş donuz budu ətindən şnisel
   Cızdaqlı Meklenburq ruleti
   Yağda balıq
   Uqrdan hazırlanmış Hamburq şorbası
   Hamburqsayağı balıq qızartması
   Labskaus
   Turş kabbes
   Mandelax-reyn peçenyesi
   Göy və yer
   Yaşıl sousla soyutma kartof
   Küpədə dovşan
   Cənubi almanların albalıdan şirin yeməyi
   Kolbasa kletskisi
   Şvab varenikləri
   Cövüzlü peçenye
   Münhen üsulu ilə ət
   Kartof piroqu
   “Kartof dirəkləri” şorbası
   Drezden tortu
   Drezden milad pryaniki və ya kişmişli pryanik
   Badam pryaniki
   Leypsiq tərəvəz selyankası
   Kartof kletskiləri
   Küpədə Türinq qovurması
   Soğanlı Türinq piroqu

İtaliya mətbəxi
   İtaliya mətbəxi haqqında məlumat
   Raqu di montone – qoyun ətindən raqu
   Çipole rinyene – içi doldurulmuş soğan
   Rizotto a lyamilaneze – Milan üsulu ilə düyü
   Timballo di rizo – düyü paşteti
   Toşkan dana şniseli
   Venesiya kletskiləri
   Siciliya donuz şniseli
   Florensiya ağ paxlası
   Neopolitan pizzası
   Kolbasa pizzası
   Göbələkli pizza
   Milan üsulu ilə şişmiş balıq piroqu
   Xəmirdə qızardılmış lasos
   Pendirli şişmiş piroq
   Pendirli Roma şniseli
   Salsa di pomidoro – tomat sousu
   Spagetti a lya karbonara
   Bolonya spagettisi
   Ravioli
   Qnotsi a lya romana – manna kökəsi
   Minestra – küpədə şorba
   Paveza şorbası
   Neopolitan içalatı
   Straçiatella – manna şorbası
   Florensiya ispanaq şorbası
   İtalyan üsulu ilə Brüssel kələmi
   İtalyan üsulu ilə küpədə paxla
   Tünd sousda ağ paxla
   Florensiya üsulu ilə ispanaq
   İçi doldurulmuş şampinyon göbələyi
   Neopolitan salatı
   Milan üsulu ilə hisə verilmiş balıq salatı
   Siyənəkdən hazırlanmış Roma salatı
   Turnedo Rossini
   Salsa di pomodor – tomat sousu

Bolqar mətbəxi
   Bolqar mətbəxi haqqında məlumat
   Kebapçeta
   Mussaka
   Topçeta şorbası
   Karamel
   Bolqar üsulu ilə qoyun ətindən raqu
   Qyüveç
   İstiotlu, pomidorlu və yumurtalı raqu
   Banitsa – kəsmikli qatlı piroq
   Badımcan kürüsü
   Tarator – xiyarlı soyuq şorba
   Fassul – ağ paxla salatı
   İstiotdan salat
   Bolqar üsulu ilə yaşıl paxla
   Bolqar üsulu ilə alma
   Ov ətindən yaxniya
   Bolqar omleti
   Şişdə qoyun əti

Macar mətbəxi
   Macar mətbəxi haqqında məlumat
   Macar üsulu ilə ət qızartması
   Turş kələmlə qızardılmış donuz əti
   Macar üsulu ilə küpədə paxla
   İstiotlu toyuq
   Ətli rulet
   A lya qundel dana kotleti
   Krallar salatı
   Tartar sousu
   Küpədə qulyaş
   Dana içalatı
   Kəndli çörək şorbası
   Macar balıq şorbası
   Küpdə kletski
   Jeledə karplar
   Palatşingen
   Kəsmikli palatşingen
   Müxtəlif içliklərlə hazırlanmış palatşingen
   Qızıl şarlar

Polşa mətbəxi
   Polşa mətbəxi haqqında məlumat
   Buterbrod kütləsi
   Çernina – içalat yeməyi
   Dovşan paşteti
   Vəhşi qaban qovurması
   “Kapusta çervona” – qırmızıbaşı kələm salatı
   Qıtıqotulu mərsin
   Tünd sousda donuz əti
   Qıtıqotulu sous
   Xamalı siyənək
   Soğanlı və xamalı kartof soyutması
   Polşa üsulu ilə qarışıq salat
   Varşava flyakisi – qarın
   Pulpet – kletski
   Kapusnyak – turşu kələmdən şorb
   Polşa üsulu ilə arpa yarmasından şorba
   Kulebyaka – qutab
   Biqos
   Uşkalı (makaron növü) borş
   Polşa üsulu ilə karp
   Torun pryanikləri
   Xaşxaşlı qoğal

Yunan mətbəxi
   Sparta üsulu ilə olmayan balıq
   Yunan balıq şorbası
   Salamis – yunan balıq filesi
   Qoferia piaka – buğda bişirilmiş balıq
   İçi doldurulmuş xiyar
   Yunan qaydası ilə küpədə paxla
   Yunan qaydası ilə küpədə tərəvəz
   Yunan qaydası ilə soğan
   Qabıqlı paxla ilə qulyaş
   Tünd salat
   Yunansayağı qoyun ətindən raqu
   Yunan şniseli
   Yunan qaydası ilə omlet

Türkiyə mətbəxi
   Türkiyə mətbəxi haqqında məlumat
   İmambayıldı – doğranmış ətli badımcan
   Türk üsulu ilə kələm
   Balaca çəhrayı tort
   Cavan qoyun ətindən türk şorbası
   Toyuq plovu
   Yoğurt şorbası
   İstiotlu Şərq sousu
   Türk üsulu ilə yumurta
   Türk qarniri
   Qoyun ətindən plov

Skandinaviya ölkələrinin mətbəxi
   Skandinaviya ölkələrinin mətbəxi haqqında məlumat
   Makaronlu Danimarka salatı
   Yaşıl paxla və siyənəkdən Danimarka salatı
   Kopenhagen salatı
   Qızardılmış siyənək
   Döyülmüş donuz filesi
   Ananaslı duzlu toyuq
   Ryodqryod med flyode – qaymaqlı qırmızı sıyıq
   Danimarka romlu pirojnası
   Yağlı donuz əti və tərəvəzdən yemək
   Seamansbiff – dənizçi üsulu ilə ət
   İstiotlu və kələmli qoyun əti
   Norveç qızardılmış kolbasası
   Norveç pendirli ruleti
   Siyənəkdən Norveç salatı
   Fiskebollar – balıq klopsu
   Xəmirin içərisində bişirilmiş siyənək
   Kyotbular – ət tefteli
   Bif lindştryom – doğranmış çuğundur bifşteksi
   Zilbular med korintzyos – yunan üzümü sousunda siyənək bifşteksi
   Elebrod – pivə şorbası
   Şüyüd sousunda qoyun əti
   “Qassel” bişmiş kartofu
   Marinadlaşdırılmış dovşan
   Qarağat suflesi
   Bahar üsulu ilə skumbriya
   Şişmiş balıq piroqu
   Siyənək qəlyanaltısı
   İsveç alma tortu
   Kalekukko
   Kalalaatikko – siyənəklə kartof
   Maytokalakeyto – süddə bişirilmiş balıq
   Şmyorrebryod
   Turşaşirin sousda siyənək
   Lasos salatı
   Çuğundur salatı
   Vetçinalı piroq

Rumıniya mətbəxi
   Rumıniya mətbəxi haqqında məlumat
   Çorba – Rumıniyanın milli yeməyi
   Ət frikadelli turş şorba
   Barş – doğranmış buğda şirəsinin qalığı
   Sürtgəcdən keçirilmiş pendirli mamalıqa
   Qızardılmış mamalıq dilimləri
   Mititey
   Papanaşi – xamalı kəsmik kökələri
   Qyüveç – rumın üsulu ilə balıq plattosu
   Sarmale
   İçərisinə qoyun pendiri doldurulmuş pomidor
   “Qaranquş yuvası” deserti
   Araları sarımsaqla doldurulmuş qoyun əti
   Ov quşunun içalatından şorba
   Öz buğunda bişirilmiş kələm
   Yaşıl soğan raqusu
   Paprikaş de vitel-un kletskisi və qırmızı istiotlu ət
   Un kletskisi
   Ərik və ya şaftalı deserti
   Aliventsi
   Qaymaqla çalınmış moruq və ya çiyələk dilimləri

İspaniya və Portuqaliya mətbəxi
   İspaniya və Portuqaliya mətbəxləri haqqında ümumi məlumat
   “Rəfiqə Olya”
   Paelya – düyüdən ispan yeməyi
   Puçero
   Madrid üsulu ilə toyuq
   İspan üsulu ilə tərəvəz şorbası
   İspan omleti
   Asturiya üsulu ilə balıq
   Madrid balıq pudinqi
   Lanqust kletskisi
   İspan sendviçi
   Qızardılmış ağ çörək dilimləri
   Çanfayna
   Andaluz salatı
   Andaluz taspaççosu
   Xiyar və pomidordan ispan salatı
   Banan pudinqi
   Portuqal balıq zapekankası
   Portuqal üsulu ilə düyü ilə balıq
   Sarrabulo – Portuqal raqusu
   Ət və balıq üçün kreol sousu
   Portuqal ispanaq ruleti
   İçi doldurulmuş bibər
 
 

Idarəetmə paneli

İstifadəçi adı:
Şifrə:
Şəxsi kod:

Şifrəni unutmusuz?

Statistika

İstifadəçilər 17776
Məktəblər 6
Qruplar 4
Kitablar 13
Materiallar 56
Testlər 405
İmtahanlar 11
Dərslər 6

Faydalı resurslar

 
ILK-10 Azeri Website Directory
 
 
 
 

Copyright © BakıNəşr 2010. Bütün müəlliflik hüquqları qorunur.